Tak for din henvendelse, som nu er registreret.

Vi vender tilbage snarest muligt.

Mobilhomes og lovkrav

Herunder kan du læse om den overordnede lovgivning for brug og opstilling af mobilhomes i Danmark. Hvis du har spørgsmål til nedenstående, er du velkommen til at kontakte os.

Kontakt os

Overholdelse af lovgivning og regler for opstilling

Et mobilhome er et transportabelt rum og et rekreativt køretøj, der bevarer sin mobilitet - hvilket betyder at det bliver bevæget af ekstern trækkraft.

EU Dekret 2007-18 af 5. januar 2007 (i henhold til standarden AFNOR 56-410). Et mobilhome er:

  • Beregnet til midlertidig eller sæsonbetinget benyttelse
  • Ikke omfattet af kravene i traditionel solid konstruktion (Bygningsreglementet).

Et mobilhome skal permanent bevare sin evne til mobilitet (hjul, trækstang) og være i stand til at bevæge sig let uden at blive hæmmet i periferien af ​​faste bygninger (ikke-mobile).

Hvor kan der installeres:

Mobilhome kan udelukkende blive installeret på en campingplads på 1 til 5 stjerner, kolonihaver og ferieparker specielt indrettet til formålet. Opstilling skal indberettes og tilladelse indhentes hos myndigheder til at modtage dem. Bortset fra de nævnte lokationer vil dit mobilhome miste sin mobile opholdstilladelse og dets montering vil risikere at blive forbudt.

Vores forhandlernetværk er til din rådighed til at foreslå opstillingssteder i dit ønskede område.

EN 1647

Den europæiske standard EN 1647, oprettet af Den Europæiske Standardiseringsorganisation, går ud på at sikre sikkerhed og sundhed for mennesker, der bruger mobilhomes, ved at fastsætte minimumskrav, herunder: nødudgange, ventilation, områder af risici for apparater, samt installation og anvendelse af flydende gas og flydende brændstoffer.

EN 1647 sikrer, at Rapidhomes modeller opfylder kravene i alle anerkendte kvalitets- og sikkerhedsstandarder. Rapidhome opfylder ligeledes kravene i:

  • EN 1949 og EN 722-1 for F-gasanlæg
  • EN 721 i forhold til naturlig ventilation.

Husk at spørge ejeren af campingpladsen, hvor du ønsker at opstille et mobilhome, hvorvidt vedkommende accepterer mobilhomes i alle størrelser.